sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Meidän koti

Mami kun on saanut uuden kameran, niin tää mun pl0ki on saanut ihan uutta nostetta. Tänään otettiin kuvia meidän kodista ja mun pitäis keksiä kuviin jotain juttua.

Tää torppa, jossa me asutaan on sellainen rintsikka, rintamamiästalo. Rakennettu joskus 1950-luvun ihan alussa. Tarkkoja papereita ei ole jäljellä. Mutta täällä on sellainen Olympia-renkainen kakluuni. Varmaan liittyy niihin Helsingissä pidettyihin Olumppia-kekkereihin.

Torppa on ihan kokonaan remontoitu... Onneksi mä oon tullut taloon silloin, kun se on ollut jo ohi. Timppa-papa ja Lempi muuttivat tänne ihan remontin ja puupölyn keskelle.

 
 
Kuvan paikka onkin jo seuraajillemme tuttu. Vartio-sohva. Paras paikka naakkojen ja fasaanien seuraamiseen sekä niille haukkumiseen.

 
Ravinto on ihmis- ja koiralapsille tärkiää. Tällainen Tuberkuloosin vastustamisyhdistyksen ja Kouluaitta Oy:n taulu löytyy keittiöstä. "Tarkoituksenmukainen ravinto antaa meille voimaa ja terveyttä." Siksi mekin HOOn kanssa vannotaan nappuloiden ja jauhelihan sekä raejuuston nimeen.
 
 
Tässä on uusin edustaja meidän keittiössä. Vanha keittiökaappi, johon mahtuu hirmuinen määrä kaikkia kippoja ja kappoja. Mä en niistä oikein ymmärrä, mutta kaipa joku. Jos oikein tarkkaan katsot, niin kuvasta löytyy punainen jouluporsas Kipan pajalta. Se on yllätyslahja Bonolta ja Nasulta meille karvaisille.
 
Ja kun koiraperheessä asutaan, niin pitäähän kellokin olla perheen mukainen.
 
 
ja ikkunalauta
 
 
ja lamppu
 
 
ja taulu.. russeliaiheisia tauluja meillä on enempikin.
 
 
Löytyy muutama ihmistaulukin.
 
 
Joskus me HOOn kanssa salaa nukutaan täällä vintin sängyllä. Jäädään vaan aina kiinni, kun pitsipeitettä on pedattu ja langat on rispaantunu.
 
 
Tämän keinun on mami saanut 1-vee lahjaksi. Enää siihen ei mahtuis kuin mamin reisi. Kihiiii!!
 
 
 
Koska ruoka-aihe on mulle niin tärkiä, niin palaan vielä keittiöön ja tuo vaalea maitokannu on mun ruokakannu!!
 
 
 
Kaikille lukijoille hyvää sunnuntaita pienen ruusunnupun kera.
HOO yritti syödä kaikki irtolehdet.
 
 

11 kommenttia:

 1. Pähee kello kuten koko muukin torppa! On se hyvä, että teiän mami hankki uuden kameran - hauskoja postauksia lienee siis luvassa lisääkin?! Joko pukkaa arvontaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh - HOO on näköjään poistanut sen sanavahvistusjutun. Kiitos! =)

   Poista
  2. Arvonta on edelleen harkinnan alla. Joo, HOO on aika guru näissä ATK-hommissa. Ei ikinä uskoisi, että sukunimi on Moilanen. t. Alli, Urjalan prinsessa

   Poista
 2. Onpas teillä kivannäköistä! Ja noi russeliaiheiset taulut ja tavarat, mistähän niitä sais meillekin..?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on siunaantunut vuosien varrella.. Meitä russeileita on tässä perheessä ollut jo vuodesta 1995. t. Alli-palli-pakana

   Poista
 3. Kiva postaus. Meidän Simo ihan kuolaa vieressä kun kerrot teidän jutuista! Hau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Simonkin sydäntä lähellä olla nää ruoka-aiheet. :) t. ALLIgaattori

   Poista
 4. Olipas kiva nähdä vähän teidän kotia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tulevaisuudessa näkyy enempikin. t. Alli-ankerias

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallinen koti teillä, ihania kaikki noi parsoni ja russeli-aiheiset koriste-esineet ja jutut. Minäkin haluaisin tommosen His Masters Voice kellon ja patsaan :)

  Ja ihan mahtavat tilukset teillä siellä; noi rintamamiestalot on jotenkin tunnelmallisia. Täälläkin tuli yksi ihana remontoitu rintamamiestalo vuokralle (1200€/kk mikä ei täällä ole paljon...) ja sijainti Keskuspuiston tuntumassa, mutta sehän meni ennen kuin ehdin edes kysymään....

  VastaaPoista
 6. Onhan tää talo yhden sortin unelma tolle mamille. Ainut miinus tässä on se, että meri on aika kaukana. :) Eipä ollut tosiaan paha vuokra. Eipä myöskään ollut ihme, että meni heti. t. Alde

  VastaaPoista