perjantai 7. syyskuuta 2012

Tästä on kyse...

Moni on varmaan ihmetellyt, miten se HOOn koipi on oikein leikattu? Niin täälläkin on ihmetelty ja ollaan aateltu että jonkin luun päästä on palainen pois... ei, ei, ja ei. Kyse onkin oikeasti luun katkaisusta.


Kuvassa käyristyneet luut, epätasainen nivelrako ja pykälämuodostumaa värttinäluun ja kyynärluun välillä. Tällaiset muutokset voivat aiheuttaa kipua kasvuvaiheessa tai myöhemmin ja alueelle voi alkaa muodostua nivelrikkoa. Velin tapauksessa kyynärluu on lopettanut kasvun ja värttinäluu on vaan yrittänyt kasvaa ja siksi on käyristynyt (radius curvus). Lääkärin tekstin mukaan kun kyynärluu oli katkaistu se "nousi" heti paikoilleen ja pykälämuodostus katosi. Nyt siis odotellaan että punapisteinen alue luutuisi. Luutuminen on siis alkanut jo hyvin.. mutta valmis se on n. 6 kk kuluttua. JOS tämä leikkaus oli tehty pentuna olisi värttinäluulla ollut enemmän tilaa kasvaa ja se olisi suorempi. Mutta nyt mennään näillä.
 
Alkuperäinen kuva on lainattu.. lisäsin siihen mustat ääriviivat, tekstiä ja punaista..että saisitte tolkun tästä.
 

3 kommenttia:

 1. Nyt meni kyllä yli hilseen. Kääk, mä oon niin huono noissa jutuissa. Mutta pääasiahan on, että HOO tulee kuntoon! =)

  VastaaPoista
 2. Nyt me ollaan ihan HOO Moilasina täällä, kun ei ymmärretä mittään. Pikaista paranemista Veli-pojalle sekä Allille special-terkut: koita jaksaa, kyllä sä Velistä kohta leikkikaverin saat.

  Päivän piristykseksi me annettiin teille tunnustus. Se löytyy tuolta meidän blogista.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tunnustus teille meijän blogissa =)

  VastaaPoista